Illustration: Χριστίνα Αβδίκου

5 ΝΕΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ

Τα μυρίσαμε, τα φορέσαμε και σου τα προτείνουμε για να τυλίξεις τον εαυτό σου με μεσογειακή νωχέλεια, μπουκέτα λουλουδιών αλλά και… μαρμελάδα πορτοκάλι!

Η αναζήτηση του επόμενου αγαπημένου αρώματός σου, που θα προστεθεί δίπλα στο άρωμα που δεν πρόκειται να αποχωριστείς ποτέ (όλοι έχουμε ένα τέτοιο!), δεν σταματάει. Συνεχώς κυκλοφορούν νέες δημιουργίες που σε δελεάζουν με τις αρωματικές συμφωνίες, την ιστορία ή το μπουκάλι τους, προκαλώντας σε να πειραματιστείς με τις ευωδιές και να ταξιδέψεις σ’ έναν διαφορετικό προορισμό.

Εδώ, θα σου προτείνουμε αγαπημένα αρώματα με νέα εμφάνιση, νέες προσθήκες σε δημοφιλέστατες αρωματικές οικογένειες, ολοκαίνουργιες δημιουργίες αλλά και αναπάντεχες συναντήσεις-έκπληξη. Αν δεν έχεις φτιάξει ακόμα τις βαλίτσες σου, πιστεύουμε ότι μάλλον θα βρεις λίγο χώρο για να τα πάρεις μαζί σου και να τα δοκιμάσεις στις διακοπές!

Illustration: Χριστίνα Αβδίκου

5 απίθανα γυναικεία αρώματα για να βάλεις στη βαλίτσα των διακοπών

Ilio Eau de Toilette, Diptyque

Στην καλοκαιρινή συλλεκτική συλλογή της Diptyque, το «ηλιόλουστο» Ilio επιστρέφει με τον ίδιο αρωματικό χαρακτήρα, αλλά με μια ετικέτα φιλοτεχνημένη από τον Alexandre Benjamin Navet, που τονίζει το μεσογειακό ταμπεραμέντο του. Το φρουτώδες και λουλουδάτο άρωμα έχει αγαπηθεί γιατί είναι το πρώτο όπου χρησιμοποιήθηκε η νότα του φραγκόσυκου, σε συνδυασμό με νότες περγαμόντου και γιασεμιού.

Ο Γάλλος multimedia artist και designer, περιζήτητος από τα luxury brands (πρόσφατα γέμισε με λουλούδια τις προσόψεις της Van Cleef & Arpels στη Νέα Υόρκη), αποτυπώνει στο φετινό συλλεκτικό Ilio τη νωχελικότητα του μεσογειακού τοπίου με τη χαρακτηριστική πολύχρωμη παλέτα του. Για να βυθιστείς κι εσύ σε αυτό το τοπίο, εκτός από το EDT μπορείς να αποκτήσεις το mist προσώπου και σώματος και το mist μαλλιών με το ίδιο άρωμα.

Orange Marmalade Cologne, Jo Malone

Τι θα έκανες αν εμφανιζόταν ξαφνικά μπροστά σου το αξιαγάπητο αρκουδάκι Paddington; Δεν θα το έπαιρνες αγκαλιά και μετά θα καθόσασταν να μοιραστείτε ένα σάντουιτς με μαρμελάδα πορτοκάλι μιλώντας για τα ταξίδια του με το τρένο στην αγγλική επαρχία;

Ο αγαπημένος παιδικός ήρωας του Βρετανού συγγραφέα Michael Bond και η βρετανική παράδοση της παρασκευής μαρμελάδων συναντούν τον οίκο Jo Malone σε ένα περιορισμένης έκδοσης άρωμα εμπνευσμένο από το αγαπημένο σνακ του Paddington.

Φλούδες πορτοκαλιού που σιγοβράζουν στη φωτιά και ξυλώδεις νότες δημιουργούν ένα χρυσαφένιο άρωμα που θα σου ανοίξει την όρεξη για να ανοίξεις ένα βάζο μαρμελάδα πορτοκάλι και να το καταβροχθίσεις βλέποντας ξανά τις ταινίες με τον Paddington.

Love Delight Eau de Parfum, Amouage

Ο οίκος Amouage, που δημιουργήθηκε στο Σουλτανάτο του Ομάν και μας συστήθηκε πρόσφατα στην ελληνική αγορά, ακολουθεί το αναδυόμενο ρεύμα της επιστροφής στην υψηλή αρωματοποιία, που χαρακτηρίζεται από απαράμιλλη δεξιοτεχνία, ποιότητα και δημιουργική ακεραιότητα. Ο συγκεκριμένος οίκος εμπνέεται φυσικά από την ανατολίτικη αρωματοποιία, τα μυστικά της οποίας χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Το νέο του άρωμα, το Love Delight, έχει λουλουδάτο και gourmand χαρακτήρα, με νότες τζίντζερ, μανταρινιού, ροδόνερου και κανέλας στην κορυφή, ηλιοτρόπιου, γιασεμιού και τριαντάφυλλου στην καρδιά, και βανίλιας, κακάο, ρουμιού και φυτού cypriol στη βάση. Αυτό είναι ένα άρωμα ντελικάτο, λαχταριστό, που ακτινοβολεί και σκορπίζει ξεγνοιασιά.

Flower by Kenzo La Récolte Parisienne Eau de Parfum, Kenzo Parfums

Μπορεί να ανθίσει ένας κήπος με λουλούδια σε μια μεγαλούπολη; Ναι, είναι η απάντηση της Masami Charlotte Lavault, η οποία διατηρεί ένα βιοδυναμικό αγρόκτημα λουλουδιών στην καρδιά του Παρισιού. Η ανθοκομική φιλοσοφία και οι μέθοδοι ανθοκαλλιέργειας της Lavault, ενέπνευσαν την Kenzo Parfums να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Flower, που ξεκίνησε πριν από 25 σχεδόν χρόνια.

Η αρχική υπογραφή του Flower, ένα λεπτό μείγμα δαμασκηνού τριαντάφυλλου και λευκού μόσχου, ανοίγεται σε νέες, φρέσκες και αισθησιακές όψεις με πολύχρωμο, πικάντικο κίτρινο μανταρίνι, ροζ ντάλια αρωματισμένη με ροζ πιπέρι και γλυκό, gourmand tonka bean. Αυτό το φρέσκο, πικάντικο και λουλουδάτο άρωμα με συστατικά φυσικής προέλευσης σε ποσοστό 93%, μυρίζει σαν ένα φρεσκοκομμένο μπουκέτο. Φανταστική λεπτομέρεια η παπαρούνα που κοσμεί το μπουκάλι με την τεχνική της εκτύπωσης με σμάλτο.

Acqua di Gioia Eau de Parfum Intense, Armani

Το ιταλικό καλοκαίρι ίσως να είναι η δεύτερη ιδανικότερη εποχή μετά το… ελληνικό καλοκαίρι! Εκεί σε μεταφέρει αυτή η νέα εκδοχή του Acqua di Gioia, που κερδίζει τις εντυπώσεις από το μπουκάλι σε διαβαθμισμένους τόνους του πράσινου, από μια ημιδιαφανή απαλή μέντα στην κορυφή μέχρι μια βαθύτερη, φωτεινή τιρκουάζ ένταση στη βάση.

Λαμπερά, σπινθηροβόλα ιταλικά εσπεριδοειδή ανοίγουν το άρωμα και μπλέκονται με μια ζουμερή συμφωνία κόκκινων φρούτων, ενώ ένα μπουκέτο από λεπτεπίλεπτα πέταλα δαμασκηνού τριαντάφυλλου και γιασεμιού grandiflorum ανθίζει στην καρδιά. Η ξυλώδης μοσχοβολιστή βάση θυμίζει την ατελείωτη ζεστασιά μιας μεσογειακής καλοκαιρινής ημέρας.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.