iStock

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Φτιάχνουμε το νεσεσέρ ομορφιάς των διακοπών για τους συντάκτες του OW, με προϊόντα που θα βρεις κι εσύ χρήσιμα για το καλοκαίρι.

Οι καλοί συνάδελφοι του OW έχουν κάνει τα καλοκαιρινά τους σχέδια και είναι πανέτοιμοι για τις διακοπές τους. Λίγο πριν φτιάξουν τα πράγματά τους, με ρωτούν τι να ρίξουν στο νεσεσέρ για την περιποίηση του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών τους, και εγώ, που θέλω να είναι περιποιημένοι και να μην κουβαλάνε πολλά, επιλέγω τα πιο κατάλληλα και εντελώς απαραίτητα προϊόντα ομορφιάς.

Ο καθένας τους έχει διαφορετικό τύπο δέρματος, αλλά και διαφορετικές επιθυμίες και προτιμήσεις ως προς την περιποίηση και το μακιγιάζ. Τα ακούω όλα αυτά προσεκτικά, κάνω μια έρευνα αγοράς και τους ετοιμάζω το εξατομικευμένο νεσεσέρ των διακοπών με προϊόντα που θα καλύψουν τις ανάγκες τους, θα τους κρατήσουν προστατευμένους κάτω από τον ήλιο και θα τους προσφέρουν καλλυντική απόλαυση.

Το request της δημοσιογράφου, Κέλλυς Σώκου

«Στις διακοπές θέλω να καταβάλλω την ελάχιστη προσπάθεια για την ομορφιά μου, επειδή –νομίζω– την ομορφιά την προσφέρουν απλόχερα οι ίδιες οι διακοπές. Μου αρέσει να είμαι στη θάλασσα πολλές ώρες και να βγαίνω μια χαλαρή βόλτα το βράδυ.

Αυτά από μόνα τους είναι ενδεικτικά για το ότι χρειάζομαι αντηλιακή προστασία (να σημειώσω ότι τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται αμέσως σκούρες κηλίδες στο πρόσωπό μου μετά την έκθεση στον ήλιο) και πλούσια ενυδάτωση για το πρόσωπο και το σώμα μου, αλλά ελάχιστα προϊόντα μακιγιάζ στο νεσεσέρ μου.

Άλλωστε το μακιγιάζ μου θέλω να είναι πολύ φυσικό και δεν με πειράζει καθόλου να είναι το ίδιο κάθε βράδυ.

νεσεσέρ διακοπών
iStock

Μία καλή ενυδατική κρέμα προσώπου αντικαθιστά τη ρουτίνα περιποίησης που κάνω στην πόλη, η οποία περιλαμβάνει επιπλέον serum και κρέμα νύχτας.

Για να μην βαραίνει η βαλίτσα, χαίρομαι πάντα όταν βρίσκω ένα πολυχρηστικό προϊόν καθαρισμού για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά, φροντίζοντας να περιποιούμαι τις άκρες τους με μάσκες όταν επιστρέφω από τις διακοπές.

Πρόσφατα, ανακάλυψα πόση διαφορά κάνει στα αφυδατωμένα από το καλοκαίρι πόδια και χέρια ένα λαδάκι για την περιποίηση των νυχιών και των πετσακιών. Τα κάνει να φαίνονται τόσο περιποιημένα που θα το έπαιρνα μαζί στο νεσεσέρ μου για να το χρησιμοποιώ οποιαδήποτε στιγμή. Δεν πιάνει και χώρο!».

Τα προϊόντα που επέλεξα για την Κέλλυ

Μιας και η Κέλλυ θέλει να απολαμβάνει τη θάλασσα για πολλές ώρες, χρειάζεται οπωσδήποτε ένα αντηλιακό προσώπου και σώματος με πολύ υψηλή προστασία στο νεσεσέρ των διακοπών της. Το αντηλιακό προσώπου που θα επιλέξω για εκείνη έχει και αντιγηραντικές ιδιότητες και λειτουργεί προληπτικά και αποτελεσματικά κατά των καφέ κηλίδων.

Όσο για το μακιγιάζ, στην περίπτωσή της ταιριάζουν απόλυτα τα πολυχρηστικά προϊόντα, γιατί είναι πρακτικά και μπορούν να εφαρμοστούν σε όλα τα σημεία του προσώπου, όπως τα μάγουλα, τα χείλη και τα μάτια, με ένταση που εκείνη θέλει να τους δώσει κάθε φορά.

Ωστόσο, θα αποφύγω να της προτείνω ένα πολυχρηστικό προϊόν καθαρισμού για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά, αλλά θα προτιμήσω διαφορετικές συνθέσεις για να καλυφθούν όπως πρέπει οι ανάγκες της επιδερμίδας και των λεπτών μαλλιών της ξεχωριστά.

Advanced Brightening UV Defense SPF50 Αντηλιακό κατά των κηλίδων, Skinceuticals

Χάρη σε ένα σύμπλοκο δραστικών συστατικών, όπως το τρανεξαμικό οξύ και η νιασιναμίδη, αυτή η αντηλιακή κρέμα προσώπου προσφέρει υψηλή προστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UVA και UVB, και αποτελεσματικότητα στο θέμα των δυσχρωμιών, των σκούρων κηλίδων και των πανάδων. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Multi-Stick, Ilia Beauty

Εφαρμόζεται στα μάγουλα και στα χείλη και προσφέρει μια ενυδατική πινελιά «βουτυρένιου» χρώματος για υγιή όψη. Το χρώμα γλιστράει πάνω στα μάγουλα και στα χείλη πανεύκολα, απλώνεται ομοιόμορφα και γίνεται ένα με την επιδερμίδα, αφήνοντας δροσερό τελείωμα. Μπορεί να εφαρμοστεί και στα μάτια για ένα μονοχρωματικό μακιγιάζ. H ένταση του χρώματος χτίζεται ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις.

Hydrating Cleanser Κρέμα Καθαρισμού Προσώπου & Σώματος, CeraVe

Αυτή η 2-σε-1 κρέμα καθαρισμού είναι υποαλλεργική, σούπερ απαλή, ήπια και κατάλληλη για το πρόσωπο και το σώμα! Εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ και ceramides, καθαρίζει από τους ρύπους, το μακιγιάζ και άλλα υπολείμματα, και ενυδατώνει. Δεν διαταράσσει τον φυσικό επιδερμιδικό φραγμό και δεν απομακρύνει τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας, ενώ δεν περιέχει άρωμα.

Color Seal Color Protect Shampoo, Apivita

Αυτό το σαμπουάν είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες των βαμμένων και με ανταύγειες μαλλιών: χάρη στις πρωτεΐνες κινόα, βελτιώνει και διατηρεί τη ζωντάνια του χρώματος, και προστατεύει από το ξεθώριασμα και την ακτινοβολία UV. Η σύνθεσή χωρίς θειικά άλατα καθαρίζει απαλά και σέβεται τη χλωρίδα του τριχωτού. Επιπλέον, το θυμαρίσιο μέλι βοηθάει στην ενυδάτωση και στην αναδόμηση της τρίχας που ταλαιπωρείται από τις επανειλημμένες βαφές, το styling και το περιβάλλον. Χάρη στην ελαφριά σύνθεσή του είναι ιδανικό και για τα πιο λεπτά μαλλιά.

On-a-Roll Αpricot Cuticle Oil, Essie

Αυτό το λαδάκι από πυρήνα βερίκοκου και λάδι jojoba σε μορφή roll-on με 97% φυσική φόρμουλα ενυδατώνει εντατικά τα νύχια και τις παρωνυχίδες, ενώ αποτελεί ιδανική βάση για το μανικιούρ.

Hydra-Hyal Hydrating Plumping Cream, Filorga

Πόσοι τύποι υαλουρονικού οξέος χωράνε σε μία ενυδατική κρέμα προσώπου; Η συγκεκριμένη περιέχει πέντε (χαμηλό, μεσαίο, υψηλό, εγκλεισμένο σε κάψουλα και διασταυρούμενης σύνδεσης) για να προσφέρει εντατική ενυδάτωση, λείανση και σφριγηλότητα. Έχει πλούσια και δροσερή υφή, και είναι ιδανική για την περιποίηση του κανονικού και του ξηρού τύπου δέρματος.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.