Το λιμάνι της Ηρακλειάς. iStock

VIDEO: ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ

02:52

Η Group Beauty Director της 24Media, Πάτια Ιορδανίδου, μας συστήνει σε ένα βίντεο την Ηρακλειά κι εμείς δεν βρίσκουμε ούτε έναν λόγο για να μην πάμε.

Θέλεις να χαλαρώσεις σε έναν από τους πιο δημοφιλείς «εναλλακτικούς» προορισμούς της Ελλάδας και να επισκεφθείς τον τόπο που συναντήθηκε ο Οδυσσέας με τον γίγαντα Πολύφημο; Θα πας στην Ηρακλειά.

Το δυτικότερο νησί από τις Μικρές Ανατολικές Κυκλάδες, με 151 κατοίκους, η Ηρακλειά έχει δυο οικισμούς: την Παναγία ή Χώρα και τον Άγιο Γεώργιο στο λιμάνι. Υπάρχει και ένας τρίτος οικισμός, ο Άγιος Αθανάσιος, αλλά σήμερα τα σπίτια του είναι σχεδόν έρημα και γίνεται προσπάθεια αναβίωσής του.

Θα φτάσεις με πλοίο από τον Πειραιά σε 7 ώρες περίπου. Στις ήσυχες και πολύ διαφορετικές μεταξύ τους παραλίες μπορείς να  πας με τα πόδια, με σκάφος ή ακόμα και με καϊκάκια. Η ηρεμία με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά είναι η πολυτέλεια που θα σου προσφέρουν οι παραλίες της Ηρακλειάς. Εσύ θα φροντίσεις να πάρεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα για μη οργανωμένες παραλίες, και το βιβλίο σου (αν δεν έχεις καταλήξει, σου έχουμε προτάσεις).

Για βόλτες να επισκεφτείς τη Χώρα, ενώ αν σου αρέσει η πεζοπορία βάλε τα αθλητικά σου και ακολούθησε τα 8 σηματοδοτημένα μονοπάτια που έχει το νησί, τα οποία φυλάνε εκπλήξεις άγριας ομορφιάς και υπέροχη θέα στο Αιγαίο.

Ένα πέρασμα από το σπήλαιο του Αγίου Ιωάννη επιβάλλεται, λόγω της ομορφιάς του – καλό θα είναι να έχεις ξεναγό.

Το βράδυ, που θα έχεις πεινάσει, αφού απολαύσεις Ηρακλειώτικη φάβαπροβάτσες (ντόπια χόρτα), φρέσκα ψάρια και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου, θα καταλήξεις στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου να πιεις ποτάκια στα λιγοστά μπαράκια του νησιού. Αν αγαπάς τις γάτες, μην τις χάσεις στον οικισμό της Παναγίας όπου συχνάζουν – πρόκειται για πραγματικό αξιοθέατο!

Λίγα ρούχα, άνετα παπούτσια, βιβλία και αντηλιακά είναι όλα όσα θα χρειαστείς στην Ηρακλειά, για να απολαύσεις τις πιο ανεπιτήδευτες και χαλαρές διακοπές της ζωή σου.