ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΣΤΟ AIR FRYER, ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ
Οι πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυριά είναι ένα κλασικό μεζεδάκι, που με τον κατάλληλο συνδυασμό υλικών γίνεται ένα γρήγορο γεύμα στο air fryer.
Η συνταγή για πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυριά θυμίζει ταβέρνα και νησί, αλλά φτιάχνεται πανεύκολα στο σπίτι με το air fryer σε ένα εικοσάλεπτο (υπάρχει εναλλακτική και αν δεν έχεις φριτέζα αέρος). Το τυρί κότατζ και το ασπράδι του αβγού δημιουργούν ένα πιάτο «φουλ σε πρωτεΐνη», ιδανικό για γρήγορο βραδινό ενώ βλέπεις ταινία.
Την ίδια συνταγή μπορείς να την κάνεις και με ντομάτες, που θα αδειάσεις και θα γεμίσεις σαν να κάναμε γεμιστά.
Βγαίνει επίσης πολύ ωραία με μανιτάρια πορτομπέλο, αλλά καλό είναι να τα ψήσεις μόνα τους για 10 λεπτά πριν τα γεμίσεις, κι έπειτα να τα ψήσεις ξανά.
Τι να προσέξω αν κάνω τη συνταγή με πιπεριές Φλωρίνης;
Διάλεξε πιπεριές Φλωρίνης σε μέγεθος που να γεμίζονται εύκολα όταν τις κόψεις σε σχήμα Τ.
Αν δεν έχω air fryer;
Ψήνεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C για 25 λεπτά.
Δεν σου αρέσει το τυρί κότατζ;
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως εναλλακτική τυρί κρέμα λάιτ. Αν όμως εκείνο που σε ενοχλεί στο κότατζ είναι η υφή του, μπορείς απλά να το χτυπήσεις στο μπλέντερ για να του δώσεις πιο κρεμώδη αίσθηση.
Συνταγή για πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυριά στο air fryer
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
- Vegetarian
Υλικά
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 100 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. τυρί κότατζ
- 100 γρ. κίτρινο τυρί light
- 1 ασπράδι αβγού
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το ανθότυρο και το λιανίζουμε καλά με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το κότατζ, τι κίτρινο τυρί, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, το ασπράδι και ανακατεύουμε.
Πλένουμε τις πιπεριές και τις χαράζουμε σε Τ. Αφαιρούμε όλα τα κουκούτσια από το εσωτερικό.
Γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα κουτάλι.
Τις μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στο air fryer στους 180°C για 18 λεπτά.