iStock

6 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Για να μη σε καταβάλει η ορθοστασία, ο χορός, ο ιδρώτας και το στρίμωγμα, ρίξε στην τσάντα τα προϊόντα που σου προτείνουμε.

Καλοκαίρι χωρίς συναυλίες είναι καλοκαίρι χωρίς παγωτά και μπάνια! Με το που φτάνει ο Μάιος, όλοι είναι με την ατζέντα των καλοκαιρινών συναυλιών στο κινητό, κλείνουν εισιτήρια και παθαίνουν πανικό βλέποντας ότι υπάρχουν μέρες που εμφανίζονται σε διαφορετικούς χώρους δύο ή τρία ονόματα τα οποία θέλουν διακαώς να δουν.

Εμείς Glastonbury δεν έχουμε, αν και θα θέλαμε πολύ, αλλά δεν παραπονιόμαστε. Ας είναι καλά το Release στην Πλατεία Νερού και το Θέατρο Λυκαβηττού εδώ στην Αθήνα ή, για τους πιο περιπετειώδεις, φεστιβάλ όπως εκείνο στον Χελμό.

Φέτος στην Αθήνα, μέχρι τώρα, χοροπηδήσαμε στις τελευταίες συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου, ξεβιδωθήκαμε στον χορό στη Μαρίνα Σάττι, γοητευτήκαμε από τον Jarvis Cocker των Pulp, πνιγήκαμε σε μια θάλασσα χρωμάτων στους Coldplay, τρανταχτήκαμε στους Megadeth, τσουρουφλιστήκαμε από τις φωτιές των Rammstein. Ακολουθούν πολλές συναυλίες μέχρι τον Οκτώβριο και για να επιβιώσεις θα χρειαστείς σίγουρα πολύ νερό και μερικά προϊόντα περιποίησης για φρεσκάρισμα!

συναυλίες
iStock

Face mist

Χωρίς αυτό δεν βγαίνει το καλοκαίρι και σίγουρα δεν βγαίνει και μια συναυλία όπου ιδρώνεις πολύ, ειδικά αν είσαι από τους fans που τρέχουν από νωρίς να πιάσουν πρώτη θέση στο κιγκλίδωμα. Με μερικά ψεκάσματα, όσο συχνά το χρειάζεσαι, δροσίζεις το πρόσωπό σου, το ενυδατώνεις και το περιποιείσαι, μιας και η σύνθεση των face mists περιέχει από βιταμίνες και βότανα μέχρι φυσικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια. Ένα από τα πιο φυσικά προϊόντα της αγοράς, με συστατικά φυσικής προέλευσης σε ποσοστό 98,3%, είναι το Soothe and Hydrate Face Mist του ελληνικού brand Athonites, που καταπραΰνει, τονώνει και ενυδατώνει με λουίζα, χαμομήλι, πρεβιοτικά και ανθόνερα γερανιού και λεβάντας.

Αποσμητικό

Πολλά μπορεί να ανεχτεί κάποιος σε μια συναυλία, από τα σπρωξίματα μέχρι τις ουρές στα μπαρ, αλλά την κακοσμία της μασχάλης νομίζω πως όχι. Επειδή μπορεί να πας σε μια συναυλία αμέσως μετά τη δουλειά, χωρίς να προλάβεις να περάσεις από το σπίτι για ένα ντους, σκέψου λίγο τους γύρω σου και ανανέωσε το αποσμητικό σου. Προτείνω το Deo Pure Natural Protect της Biotherm, με αλόη βέρα και συστατικά φυσικής προέλευσης, που αφήνει αμέσως μια αίσθηση φρεσκάδας, προστατεύει από την κακοσμία για 24 ώρες και καταπραΰνει την επιδερμίδα της μασχάλης.

Lip balm

Συναυλία χωρίς μπίρα δεν γίνεται, και το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό. Αφυδάτωση προκαλεί φυσικά και η εφίδρωση. Ίσως να μη γνωρίζεις ότι όταν ο οργανισμός αφυδατώνεται κατανέμει τα εναπομείναντα υγρά του σε βασικά όργανα, αφήνοντας άλλα δευτερεύοντα, όπως τα χείλη, χωρίς υγρασία. Έτσι, ακόμα κι αν πίνεις πολύ νερό, μπορεί να αισθανθείς τα χείλη σου ξερά. Ένα lip balm πρέπει να υπάρχει έτσι κι αλλιώς πάντα στην τσάντα σου κι εμείς σου προτείνουμε το Sweet Lemon Moisturizing Lip Stick της Nuxe, όχι μόνο γιατί έχει μια απολαυστική γεύση μαρέγκας λεμονιού, αλλά και γιατί είναι πιστοποιημένα οργανικό και vegan, και μαλακώνει τα χείλη από την πρώτη χρήση.

Oil blotting sheets

Με τον ιδρώτα και τη ζέστη στις συναυλίες, ή επειδή είσαι από το πρωί έξω και δεν έχεις πλύνει το πρόσωπό σου, δεν θα αποφύγεις να το νιώσεις λαδωμένο και βαρύ έπειτα από λίγη ώρα. Αυτά τα απορροφητικά χαρτάκια είναι μια πολύ γρήγορη λύση για να απομακρύνεις το σμήγμα και τη γυαλάδα μέχρι να γυρίσεις σπίτι για έναν καλό διπλό καθαρισμό. Καλής ποιότητας και άμεσης δράσης είναι το Oil-Control Blotting Paper της Shiseido, με σφαιρίδια πούδρας που αφήνουν ένα ματ αποτέλεσμα.

Αντισηπτικό χεριών

Μετά τη χρήση της τουαλέτας, όπου είναι απίθανο να βρεις σαπούνι, ή επειδή είναι μια συνήθεια που την έχουμε κρατήσει λόγω COVID, το χρειάζεσαι οπωσδήποτε! Μια καλή ιδέα είναι το αντισηπτικό Lavender Clean Hands Gel της L’Occitane, που περιέχει οινόπνευμα σε ποσοστό 69,4%, καθαρίζει τα χέρια χωρίς να χρειάζεται ξέβγαλμα και αφήνει ένα ωραίο άρωμα λεβάντας.

Εντομοαπωθητικό

Αν προτιμάς τις… καθιστές συναυλίες, στο Ηρώδειο, στον κήπο του Μεγάρου ξάπλα στο γρασίδι ή σε κάποιο συνοικιακό θέατρο σε ένα άλσος, πρέπει να έχεις προετοιμαστεί για την επέλαση των κουνουπιών για να μη σου χαλάσει η φαγούρα τη διάθεση! Το Ευκάλυπτος + Μύρτιλο Εντομοαπωθητικό Γαλάκτωμα της Korres προσφέρει αποτελεσματική προστασία για πέντε ώρες από κουνούπια και σκνίπες και τέσσερις ώρες από το κουνούπι τίγρης, και είναι ιδανικό και για το παιδί σου.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.