iStock

ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Οι γυναίκες θεωρούν το toner απαραίτητο στη φροντίδα του προσώπου τους και κάτι ξέρουν, που τώρα θα το μάθεις κι εσύ αν θέλεις να νιώθεις το δέρμα σου τονωμένο και καθαρό.

Ξέρω ότι θέλεις να ξεμπερδεύεις σε μερικά λεπτά με την περιποίησή σου. Όταν μαζεύονται πολλά μπουκαλάκια και βαζάκια στο ράφι του μπάνιου, καταλήγεις να τα κοιτάς βαριεστημένα και να μη χρησιμοποιείς τίποτα – ειδικά αν έχεις να αντιμετωπίσεις και την καθημερινή αγγαρεία του ξυρίσματος. Την αφορμή όμως να σου συστήσω το toner μου την έδωσε ένας φίλος, που άρχισε να το χρησιμοποιεί τώρα το καλοκαίρι και ενθουσιάστηκε με την αναζωογονητική του δράση.

Πράγματι, το toner είναι ένα πανάλαφρο υγρό προϊόν με βάση το νερό. Μπορεί να περιέχει διάφορα καταπραϋντικά συστατικά τα οποία θα αγγίξουν πολύ ευχάριστα το πρόσωπό σου, αλλά και συνθέσεις με διαφορετικά οφέλη για κάθε τύπο δέρματος. Γενικά, το toner φρεσκάρει την επιδερμίδα, δεν αφαιρεί τη φυσική υγρασία της και την προετοιμάζει για να απορροφήσει πλήρως τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις στη συνέχεια.

Ποια είναι τα οφέλη του toner

– Αφαιρεί και το τελευταίο ίχνος ρύπου

Μετά τον καθαρισμό ίσως να έχουν απομείνει πάνω στο δέρμα σου κάποια υπολείμματα, είτε από ρυπογόνους παράγοντες είτε από το προϊόν που χρησιμοποίησες. Το toner τα εξαφανίζει όλα, καθαρίζει τους πόρους από μέσα προς τα έξω και γενικά δίνει στο δέρμα σου μια απόλυτα υγιή όψη.

– Συσφίγγει τους πόρους

Όταν έχεις πολύ μεγάλους και ανοιχτούς πόρους, εκεί τρυπώνουν ρύποι, νεκρά κύτταρα, ιδρώτας, βακτήρια και σμήγμα, κι έτσι μπορεί να προκληθούν μολύνσεις και ακμή. Όταν χρησιμοποιείς το toner συστηματικά, οι «είσοδοι» των πόρων μικραίνουν και η όψη της επιδερμίδας σου δείχνει πιο ομοιόμορφη. Αυτή η δράση κάνει το toner απαραίτητο στον λιπαρό τύπο δέρματος με τάση ακμής.

toner
iStock

– Αποκαθιστά την ισορροπία του pH του δέρματος

Μετά τον καθαρισμό είναι πολύ πιθανό να νιώθεις το δέρμα σου ξηρό. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον χρησιμοποιείς ένα σκληρό προϊόν καθαρισμού, που αλλάζει την ισορροπία του φυσικού pH της επιδερμίδας, κάνοντάς το ευάλωτο σε μολύνσεις από βακτήρια, ερεθισμούς και ξηρότητα. Το toner διατηρεί το ενδεδειγμένο pH στο δέρμα (5,5), εμποδίζοντας την είσοδο μικροοργανισμών και βακτηρίων.

– Ενυδατώνει και θρέφει

Με τα ενυδατικά συστατικά του, το toner βοηθάει το δέρμα να απορροφά καλύτερα την υγρασία που του προσφέρουν τα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζεις στη συνέχεια.

Πώς να χρησιμοποιείς το toner

  • Μετά τον καθαρισμό και πριν το serum ή/και την ενυδατική, ρίξε μερικές σταγόνες toner σε ένα κομμάτι βαμβακιού και πέρνα το από το πρόσωπο και τον λαιμό μία με δύο φορές, επιμένοντας σε προβληματικές περιοχές όπως η ζώνη Τ.
  • Εναλλακτικά, ρίξε σε καθαρά χέρια μερικές σταγόνες και άπλωσέ τις με πολύ απαλά χτυπήματα στο πρόσωπο και τον λαιμό. Όποιο τρόπο κι αν χρησιμοποιήσεις, άφησε το toner να στεγνώσει για 15 με 30 δευτερόλεπτα προτού εφαρμόσεις το επόμενο προϊόν.
  • Τώρα το καλοκαίρι που δεν θέλεις πολλά-πολλά πάνω στο πρόσωπό σου, βάλε στη συνέχεια μια ενυδατική κρέμα με αντηλιακό δείκτη προστασίας ή αντηλιακή κρέμα και είσαι πανέτοιμος για να βγεις έξω.
  • Αν ξυρίζεσαι συχνά, το toner πριν το ξύρισμα συσφίγγει το δέρμα και ανορθώνει τις τρίχες κάνοντας ευκολότερη τη διαδικασία. Μετά το ξύρισμα, ανακουφίζει το δέρμα, περιορίζει τη φλεγμονή και εμποδίζει τις τρίχες να γυρίσουν μέσα στο δέρμα.

Το OW προτείνει

Το απόλυτο red flag είναι το οινόπνευμα, το οποίο προκαλεί ερεθισμό, ερύθημα και ακμή. Αν βρεις ένα toner που έχει βάση το αλκοόλ, άσε το κάτω και προχώρα στο επόμενο: έχεις πολλές άλλες επιλογές, που εγγυημένα δεν περιέχουν καθόλου οινόπνευμα.

– Sauvage The Toner, Dior

Η οικογένεια του πασίγνωστου αρώματος περιλαμβάνει και αυτή την τονωτική λοσιόν με συστατικά φυσικής προέλευσης σε ποσοστό 98% με πρωταγωνιστή το υδάτινο εκχύλισμα κάκτου. Μειώνει ορατά τα σημάδια κούρασης, τη θαμπή όψη και τους διεσταλμένους πόρους, και συμβάλλει στην καταπράυνση της αίσθησης καύσου και ερεθισμού μετά το ξύρισμα. Δοκιμές δείχνουν ότι μειώνει τη θερμοκρασία της επιδερμίδας κατά 2,1°C αμέσως μετά την εφαρμογή της!

– Balancing Toner, Dr. Barbara Sturm

Είναι ήπιο και θρεπτικό, εξισορροπεί το pH (που μπορεί να διαταραχθεί ακόμη και από την αλκαλικότητα του τρεχούμενου νερού) και καταπραΰνει την ερεθισμένη, ευαίσθητη επιδερμίδα αφήνοντάς την καθαρή και ήρεμη. Περιέχει τον παράγοντα Sugar Biovector, που ρυθμίζει τη φυσική τιμή του pH της επιδερμίδας, καταπραϋντικές β-γλυκάνη και πανθενόλη, και υαλουρονικό οξύ.

TONER
DR.BARBARA STURM

– Cucumber Herbal Alcohol-Free Toner, Kiehl’s

Το καλοκαίρι χρειάζεται το δροσιστικό αγγούρι, που πρωταγωνιστεί με τη μορφή εκχυλίσματος σε μία απαλή σύνθεση με ανακουφιστική, εξισορροπιστική και ήπια στυπτική δράση, η οποία δεν ξηραίνει την επιδερμίδα. Χαρίζει απαλότητα και ευχάριστη αίσθηση.

– Vinoclean Moisturizing Toner, Caudalie

Περιέχει συστατικά φυσικής προέλευσης σε ποσοστό 99%, ανάμεσα στα οποία βιολογικό ροδόνερο (που του δίνει ένα λεπτό, ευχάριστο άρωμα, αν δεν σε ενοχλεί αυτό) και πράσινο σταφύλι. Αφαιρεί υπολείμματα ρύπων, ενυδατώνει και τονώνει αποτελεσματικά, καταπραΰνει, αναζωογονεί, χαρίζει ματ όψη, προετοιμάζει για την περαιτέρω φροντίδα, και πάνω απ’ όλα σέβεται τη φυσική ισορροπία της επιδερμίδας.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.