iStock

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΕΡΜΑ

Αν ψάχνεις την πιο αποτελεσματική προστασία για το παιδί σου κάτω από τον καυτό ήλιο, σου έχουμε τα πιο προηγμένα, ασφαλή και αυστηρά ελεγμένα αντηλιακά.

Μέχρι τώρα έχουμε γράψει πολλά για τη δική σου αντηλιακή προστασία χειμώνα-καλοκαίρι. Με το κλείσιμο των σχολείων και τον ερχομό των καλοκαιρινών διακοπών, όμως, το παιδί σου αρχίζει να εκτίθεται περισσότερες ώρες στην ηλιακή ακτινοβολία. Η προστασία του είναι αδιαπραγμάτευτη, καθώς το παιδικό δερματάκι περιέχει λιγότερη μελανίνη από την ενήλικη επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπές στα εγκαύματα και σε μακροχρόνιες ηλιακές βλάβες. Είναι σημαντικό επίσης να σε προειδοποιήσουμε ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μπορεί να αυξήσει το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος στην ενήλικη ζωή.

Για να εξασφαλίσεις στο παιδί σου απόλυτη προστασία, χωρίς να του στερήσεις ούτε μια στιγμή ανεμελιάς και απόλαυσης, είναι απαραίτητο να επενδύσεις σε μια αντηλιακή φόρμουλα που είναι παιδιατρικά και δερματολογικά ελεγμένη.

5 βασικοί κανόνες ηλιοπροστασίας του παιδιού

  • Επίλεξε για εκείνο ένα αντηλιακό προϊόν με δείκτη προστασίας SPF50 ή SPF50+, καθώς και με φωτοσταθερές συνθέσεις, που είναι πολύ ανθεκτικές στο νερό, την άμμο και τον ιδρώτα.
  • Εφάρμοσέ του επαρκή ποσότητα μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο, αλλά και μετά το κολύμπι, την εφίδρωση και το σκούπισμα, ώστε να διατηρείς την αρχική προστασία. Μην ξεχνάς να βάζεις κρέμα και στα αυτιά, τη μύτη και τον λαιμό του.
  • Απόφυγε οπωσδήποτε την έκθεση του παιδιού στον ήλιο τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας, δηλαδή από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, και ενθάρρυνέ το να παίζει σε σκιερά μέρη.
  • Φόρεσε στο παιδί καπέλο και γυαλάκια και εξέτασε το ενδεχόμενο να συνδυάσεις το αντηλιακό με ρουχαλάκια αντηλιακής προστασίας (UPF).

αντηλιακά για παιδιά
iStock

6 αξιόπιστα αντηλιακά προϊόντα για το παιδί σου

– Anthelios UVMune 400 Dermo-Pediatrics Fluid SPF50+, La Roche-Posay

Το νέο αντηλιακό της μάρκας που προτείνουν ένθερμα πάρα πολλοί δερματολόγοι, περιέχει το Mexoryl 400, το αποτελεσματικότερο φίλτρο αντηλιακής προστασίας ενάντια στην πολύ μεγάλου μήκους κύματος UVA, η οποία είναι η πιο έντονη και επιβλαβής, αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε για εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και βούτυρο καριτέ για ενυδάτωση και θρέψη. Προλαμβάνει τις κυτταρικές βλάβες και προστατεύει τη φυσική άμυνα του δέρματος. Είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό, την άμμο και τον ιδρώτα, και διαθέτει ευχάριστη υφή. Είναι κατάλληλο ακόμα και για το πιο ευαίσθητο δέρμα και το δέρμα με τάση ατοπίας.

– Sun Care Cream Spray Water Resistant SPF50+ για πρόσωπο-σώμα, Frezyderm Kids

Αυτό το all-time classic παιδικό αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου και σώματος προσφέρει πολύ υψηλή, παρατεταμένη και σταθερή προστασία, θωρακίζει το DNA του ευαίσθητου παιδικού δέρματος και ενισχύει τους μηχανισμούς αυτοεπιδιόρθωσής του. Διαθέτει μια ειδική αντλία στοχευμένου ψεκασμού, που μετατρέπει την κρέμα σε μικροσταγονίδια για ομοιόμορφη και ταχύτερη εφαρμογή. Είναι ανθεκτικό στο νερό, δεν περιέχει άρωμα και γλουτένη. Είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας από 3 ετών και άνω, και για άτομα με ερυθήματα και φωτοευαισθησία.

– Bee Sun Safe Ενυδατική Αντηλιακή Λοσιόν για Παιδιά SPF50, Apivita

Υποαλλεργική ενυδατική λοσιόν σε σπρέι, που προσφέρει φωτοπροστασία ευρέος φάσματος από τη UVA και τη UVB ακτινοβολία στην ευαίσθητη επιδερμίδα των νηπίων και των παιδιών. Εφαρμόζεται εύκολα, δεν αφήνει λευκά κατάλοιπα και δεν απομακρύνεται εύκολα από το νερό, την άμμο και τον ιδρώτα. Περιέχει θαλάσσια φύκη, λάδι ελιάς και αλόη για ενυδάτωση, εκχύλισμα καλέντουλας, που προλαμβάνει τους ερεθισμούς και καταπραΰνει την επιδερμίδα, καθώς και το πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης με αντιοξειδωτική δράση.

Όπως όλη η αντηλιακή σειρά Bee Sun Safe, έχει καθαρή σύνθεση που σέβεται την επιδερμίδα και το θαλάσσιο οικοσύστημα, με βιοαποικοδομήσιμα συστατικά και χωρίς φίλτρα που βλάπτουν τα κοράλλια.

– Photoderm Pediatrics Lait SPF50+ Παιδικό αντηλιακό για πρόσωπο και σώμα, Bioderma

Mε τεχνολογία Sun Barrier, που αποτελείται από αντηλιακά φίλτρα, αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και έλαιο από κουκούτσι βερίκοκου, αυτό το μη κολλώδες, μη λιπαρό και χωρίς άρωμα αντηλιακό προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος (με βελτιστοποιημένη προστασία από τη μακρά και βραχεία UVA), αντιοξειδωτική δράση και ενίσχυση του φραγμού του παιδικού δέρματος. Εφαρμόζεται σε βρεγμένο ή στεγνό δέρμα, απορροφάται γρήγορα και ενυδατώνει για οκτώ ώρες. Είναι πολύ ανθεκτικό σε νερό, άμμο, ιδρώτα και στέγνωμα με πετσέτα. Απευθύνεται σε παιδιά από ενός έτους και άνω, ενώ είναι κατάλληλο και για δέρμα με τάση ατοπίας.

– Protect & Play Face & Body Roll-on SPF50+, Nivea Sun Kids

Η συσκευασία roll-on κάνει την εφαρμογή αυτού του αντηλιακού εύκολη και διασκεδαστική. Προστατεύει από την ακτινοβολία UVA και UVB, τα εγκαύματα, την αφυδάτωση και τις μακροπρόθεσμες βλάβες της επιδερμίδας, ενώ ενισχύει το προστατευτικό φράγμα της και βοηθάει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης αλλεργιών από τον ήλιο. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα ηλικίας από 3 ετών και άνω, και είναι έξτρα ανθεκτικό στο νερό. Η σύνθεσή του είναι κατά 68% βιοδιασπώμενη και σέβεται τη θάλασσα, καθώς δεν περιέχει τα ύποπτα φίλτρα octinoxate, oxybenzone και octocrylene, καθώς και μικροπλαστικά.

– Heliodor Kids Sun Spray SPF50 προσώπου & σώματος, Pharmasept

Με το 100% φυσικό αντηλιακό φίλτρο από οξείδιο του ψευδαργύρου σε non-nano μορφή, αυτό το προϊόν προσφέρει αποτελεσματική προστασία ευρέος φάσματος από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB, δρα αμέσως μετά την επάλειψη, ενώ είναι απόλυτα ασφαλές ακόμα και για την πιο ευαίσθητη επιδερμίδα.

Η σύνθεσή του, πλούσια σε έλαια χαμομηλιού και καλέντουλας, προσφέρει ενυδάτωση και καταπράυνση. Σημείωσε ότι το προϊόν είναι ανθεκτικό σε νερό και ιδρώτα, και δεν περιέχει οινόπνευμα.

SLOW MONDAY NEWSLETTER

Θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπες στη λογική του NOW. SLOW. FLOW.
Κάθε Δευτέρα θα βρίσκεις στο inbox σου ό,τι αξίζει να ανακαλύψεις.