ΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΘΡΕΠΤΙΚΟ PROTEIN BOWL ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΡΥΖΙ
Ένα πιάτο που συνδυάζει τον τόνο με το ρύζι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για να χορτάσεις και να πάρεις πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Δοκίμασε τη συνταγή που σου προτείνει ο Γαβριήλ Νικολαΐδης και δεν θα το μετανιώσεις.
Η σαλάτα με ρύζι και τόνο είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής επιλογή για ένα υγιεινό, γευστικό και εύκολο στην προετοιμασία γεύμα. Η συγκεκριμένη σαλάτα συνδυάζει πρωτεΐνες (από τον τόνο), υδατάνθρακες και φρέσκα λαχανικά, δημιουργώντας έτσι ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα που μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Ο τρόπος να την παρασκευάσεις είναι απλός, ενώ μπορείς να την προσαρμόσεις στα δικά σου μέτρα, προσθέτοντας φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά της αρεσκείας σου. Έπειτα, είναι μια πολύ καλή επιλογή για meal prep, αφού μπορείς να τη διατηρήσεις στο ψυγείο (χωρίς λάδι και λεμόνι) σε ταπεράκι που κλείνει αεροστεγώς έως και 3 μέρες. Εγώ έχω πάντα στο ψυγείο μου βαζάκια με κάππαρη, αγγουράκι τουρσί, λιαστή ντομάτα, ακόμα και παντζάρι, ώστε να προσθέτω υλικά ανάλογα με τη διάθεση της ημέρας.
Συνταγή για protein bowl με τόνο και ρύζι
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Μερίδες: 2
- Pescetarian
Υλικά
- 200 γρ. βρασμένο ρύζι
- 200 γρ. τόνος κονσέρβα σε νερό
- 150 γρ. καλαμπόκι
- 2 ντομάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 20 ml ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι (χυμό)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το νερό σε αναλογία 1:2.
Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Περιμένουμε το ρύζι να πιει όλο το νερό (θα χρειαστούν περίπου 14-16 λεπτά) και να εμφανιστούν «τρύπες» στην επιφάνεια.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε το ρύζι να «καθίσει» για 10 λεπτά.
Αφού περάσει η ώρα, ανακατεύουμε το ρύζι με ένα κουτάλι για να το αφρατέψουμε.
Σουρώνουμε τον τόνο από το νερό της κονσέρβας.
Τον ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπο υλικά της συνταγής.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.