Γαβριήλ Νικολαΐδης

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΤΟΦΟΥ

Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης ετοιμάζει για το OW απίθανη μους σοκολάτας με ένα υλικό εξαιρετικά πλούσιο σε φυτική πρωτεΐνη: το τόφου.

Είτε είσαι, είτε δεν είσαι vegan, αυτή τη συνταγή για μους σοκολάτας πρέπει να τη δοκιμάσεις – είναι υγιεινή και απολαυστική ταυτόχρονα!

Το τόφου είναι μια πρώτη ύλη που λατρεύουν όσοι κάνουν vegan διατροφή, αλλά «ξενίζει» όσους δεν έχουν μπει σε αυτό το μονοπάτι διατροφής. Η αλήθεια είναι πως το τόφου είναι μια τροφή πολύ πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη, ιδανική για αλμυρές και γλυκές συνταγές. Με την ουδέτερη γεύση της, αποτελεί έναν λευκό καμβά που σου επιτρέπει να «παίξεις» όπως θες και να φτιάξεις θρεπτικές συνταγές.

Συνδυάζουμε τη σοκολάτα με τις αγαπημένες φράουλες, που αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά τους, και το αποτέλεσμα μάς αποζημιώνει!

Tip: Προτίμησε το silken tofu (μαλακό τόφου) για να έχεις μια μους με βελούδινη υφή.

μους σοκολάτας
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Συνταγή για μους σοκολάτας με τόφου

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
  • Μερίδες: 4
  • Vegan

μους σοκολάτας
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Υλικά

  • 350 γρ. silken tofu
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. σιρόπι σφένδαμου ή μέλι
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το στήσιμο

  • 100 γρ. μπισκότα τύπου oreo, σπασμένα
  • 5-6 φράουλες

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στραγγίζουμε το τόφου από τα υγρά του. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Χτυπάμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.

Για το στήσιμο

Μοιράζουμε τα μπισκότα στη βάση 4 ποτηριών.

μους σοκολάτας
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Προσθέτουμε τη μους από πάνω. Παγώνουμε τη μους στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες.

μους σοκολάτας
Γαβριήλ Νικολαΐδης

Γαρνίρουμε με φράουλες και σερβίρουμε.