ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΣΕ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΤΟ VIRAL ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ TIKTOK ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟ
Ένας διαφορετικός τρόπος χρήσης του αβγού θα σε κάνει να δεις τα πιάτα σου με άλλο μάτι. Εμείς το δοκιμάσαμε σε μια πατατοσαλάτα και ξετρελαθήκαμε!
Τα social media είναι πλέον μέσα στη ζωή μας – κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Γι’ αυτό και δεν μας παραξενεύει που δεν προλαβαίνουμε να αποθηκεύουμε viral videos με συνταγές ή hacks στην κουζίνα για να τα δοκιμάσουμε κι εμείς ως άλλοι influencers. Άλλα μας κάνουν –βλέπε τα υπέροχα potato pillows– και άλλα προτιμάμε να τα αφήσουμε σε αυτούς που τα εμπνεύστηκαν – η Kourtney Kardashian, η Beyonce, η Gwyneth Paltrow, η Jennifer Lopez και Goldie Hawn εκθειάζουν τις αρετές του ελαιόλαδου, το οποίο είτε πίνουν είτε απλώνουν στην επιδερμίδα τους. Σε μια τέτοια απόπειρα δοκιμής ενός νέου trend στο Tiktok βρεθήκαμε να δοκιμάζουμε έναν νέο τρόπο διαχείρισης του αβγού στα πιάτα μας.
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αφού καταρρίφθηκε ο μύθος για την κατανάλωση αβγού και την αύξηση της χοληστερόλης, και το αγαπημένο υλικό επιβεβαιώθηκε ότι προσφέρει πολλά στην υγεία μας, άνοιξε ο δρόμος για να το καταναλώνουμε ακόμα και καθημερινά. Οι τρόποι να το απολαύσουμε είναι πολλοί – και όλοι τους προκλητικοί: από ομελέτα και croque madame, μέχρι στραπατσάδα και σάντουιτς με αβγοσαλάτα. Για να μην αναφερθούμε στις –all time classic– τηγανητές πατάτες με αβγά.
Ανακάλυψε το μυστικό του τριμμένου αβγού
Εντυπωσιαστήκαμε, λοιπόν, όταν είδαμε να χρησιμοποιείται το αβγό με έναν διαφορετικό τρόπο σε συνταγές όπως το avocado toast. Με ποιον τρόπο επιλέγουν να το βάλουν στα πιάτα τους οι food experts του TikTok; Τρίβοντάς το με τον τρίφτη του τυριού!
Όσοι το έχουν δοκιμάσει το χαρακτηρίζουν game changer, όσο υπερβολικός κι να ακούγεται αυτός ο όρος για τον τρόπο που χρησιμοποιείς ένα αβγό! Σίγουρα πάντως ένα σφιχτό αβγό που τρίβεται έχει πολύ ωραία υφή π.χ. μέσα σε μια σαλάτα και είναι αισθητικά πολύ ωραίο πάνω σε ένα ανοιχτό για παράδειγμα σάντουιτς. Οι μόνοι κανόνες που χρειάζεται να τηρήσεις είναι να έχεις βράσει πολύ καλά το αβγό και να έχεις βεβαιωθεί ότι έχει κρυώσει εντελώς πριν το τρίψεις.
Στο OW αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε σε μία πατατοσαλάτα. Το αποτέλεσμα μάς αποζημίωσε και αποφασίσαμε να το μοιραστούμε μαζί σου. Δες το βίντεο που ακολουθεί.
Εύκολη πατατοσαλάτα με τριμμένο αβγό
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Υλικά για 2 μερίδες
- 2 πατάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
- 1/2 φλιτζάνι ραπανάκι, σε λεπτές ροδέλες
- 1 κουταλιά αγγουράκι τουρσί, σε λεπτές ροδέλες
- 1 κουταλιά άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 σφιχτό αβγό, τριμμένο
Υλικά για τη σος
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ.maple syrup
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε δύο πατάτες. Αφήνουμε να κρυώσουν, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις ρίχνουμε σε μπολ. Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε λωρίδες και το προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε επίσης το ραπανάκι, το αγγουράκι τουρσί και τον άνηθο.
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μικρό μπολ τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε με αυτήν τα υλικά.
Με έναν τρίφτη τρίβουμε το αβγό. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε.