ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ BROWNIES ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ 3 ΥΛΙΚΑ
Αβγά, σοκολάτα κουβερτούρα και εκχύλισμα βανίλιας. Αυτά τα τρία υλικά αρκούν για να φτιάξεις brownies που θα σε κάνουν να παραμιλάς!
Η πιο απλή συνταγή για brownies που έχεις δοκιμάσει στην κουζίνα σου! Η βάση είναι μαρέγκα από ασπράδια και κουβερτούρα, που δημιουργούν ένα υπέροχο βελούδινο brownie.
Η κουβερτούρα παίζει σε διπλό ταμπλό: Η μισή λιώνει σε μπεν μαρί και δίνει γεύση στη μαρέγκα, ενώ η υπόλοιπη ψιλοκόβεται και λιώνει στον φούρνο κατά το ψήσιμο, φτιάχνοντας μια υπέροχη λάβα σοκολάτας στο εσωτερικό.
Προσωπικά, επιλέγω σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, με στέβια. Θα βρεις από διάφορες μάρκες σε όλα τα super market.
Tip: Η βανίλια εξισορροπεί το άρωμα των αβγών. Μπορείς εναλλακτικά να προσθέσεις ξύσμα πορτοκαλιού.
Συνταγή για brownies
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
- Μερίδες: 4
- Vegetarian
Υλικά
- 3 αβγά (χωρισμένοι κρόκοι από ασπράδια)
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (χωρίς ζάχαρη)
- 1 κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Στήνουμε μπεν μαρί βάζουντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιογοβράζει.
Λιώνουμε τη μισή κουβερτούρα, δηλαδή τα 200 γρ., και την αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της για 5-7 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. σοκολάτας.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη λιωμένη κουβερτούρα.
Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα αναμειγνύοντας με απαλές κινήσεις.
Τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα κι αναμειγνύουμε.
Μεταφέρουμε σε ένα τσέρκι 15 εκ. που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά.
Βγάζουμε το τσέρκι με το brownie από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε να το σερβίρουμε αργότερα, όταν πια έχει κρυώσει και έχει σφίξει η κουβερτούρα, το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων.