ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Δώσε επιπλέον γεύση στα κρεατικά σου με σάλτσα Ρομέσκο, μια εύκολη μαρινάδα που ταιριάζει εξαιρετικά με κοτόπουλο και ψαρονέφρι.
Η σάλτσα Romesco (Ρομέσκο) έρχεται από την Καταλονία και μπορείς να την απολαύσεις ακόμα και ως ντιπ, π.χ. με στικ λαχανικών ή νάτσος. Ένας άλλος τρόπος να την αξιοποιήσεις είναι να μαρινάρεις σε αυτήν κρέας, ιδιαίτερα κοτόπουλο και ψαρονέφρι, με τα οποία ταιριάζει ιδανικά.
Σήμερα σου δείχνω μια γρήγορη, απλή παραλλαγή της σάλτσας Ρομέσκο, που θέλει μόνο ένα χτύπημα στο μπλέντερ και γίνεται με πέντε βασικά υλικά, «του ντουλαπιού» όπως λέω. Δηλαδή, υλικά από βαζάκια που μπορείς να έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας και να τα αξιοποιήσεις όποτε το θελήσεις, κάτι που σου λύνει τα χέρια από το να φροντίσεις να προμηθευτείς εγκαίρως διάφορα φρέσκα συστατικά.
Συνταγή για ψητό κοτόπουλο μαριναρισμένο σε σάλτσα Ρομέσκο
- Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
- Μερίδες: 2
Υλικά για τη σάλτσα Ρομέσκο
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης από βάζο/κονσέρβα
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
- 2 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 50 γρ. φιλέ αμύγδαλο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Υλικά για το κοτόπουλο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 200 γρ. σάλτσα Ρομέσκο
Εκτέλεση
Κόβουμε σε λεπτά κομμάτια το στήθος κοτόπουλο. Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, προσθέτουμε τη σάλτσα Ρομέσκο και ανακατεύουμε καλά.
Τυλίγουμε με μεμβράνη. Μαρινάρουμε στη σάλτσα Ρομέσκο για 2 ώρες ή αν έχουμε χρόνο για ένα ολόκληρο βράδυ.
Ψήνουμε σε μπάρμπεκιου ή σε μαντέμι. Εναλλακτικά, σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.