Καρολίνα Δωρίτη

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ  

Χρησιμοποίησε ποιοτικά ελληνικά υλικά για να φτιάξεις ένα πρωτότυπο, ασυνήθιστο σάντουιτς που θα σου φτιάξει τη μέρα!

Από μικρή μου άρεσε πολύ η μορταδέλα, ειδικά αυτή με το φιστίκι Αιγίνης, καλής ποιότητας και λεπτοκομμένη, που είναι και ιδανική για σάντουιτς.

Τις προάλλες αγόρασα μια πολύ καλή μορταδέλα και αποφάσισα να φτιάξω ένα απολαυστικό σάντουιτς, δίνοντάς της τον πρωταγωνιστικό ρόλο!

σάντουιτς
Καρολίνα Δωρίτη

Πήρα ψωμί άσπρο προζυμένιο σε φέτες, το οποίο φρυγάνισα ελαφρώς για να μην πανιάσει όταν έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα υλικά. Ετοίμασα και ένα γρήγορο πέστο χωρίς σκόρδο, με αλατισμένα φιστίκια και βασιλικό που έδεσε τέλεια με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ενώ με αυτόν τον τρόπο απέφυγα πιο λιπαρές επιλογές όπως βούτυρο, μαγιονέζες και άλλες έτοιμες σάλτσες. Χρησιμοποίησα ένα αγαπημένο ελληνικό τυρί που πάει υπέροχα εδώ, τη γραβιέρα Νάξου και έβαλα και μπόλικη φρέσκια ρόκα στο σάντουιτς για γεύση και δροσιά.

Συνταγή για σάντουιτς με μορταδέλα και φιστίκι Αιγίνης

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

σάντουιτς
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για 2 σάντουιτς

  • 4 φέτες άσπρο ψωμί με προζύμι
  • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψίχα, ψημένα και αλατισμένα
  • 20 γρ φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 25 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 6 λεπτές φέτες μορταδέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φιστίκια σε ένα μπλέντερ και τα τρίβουμε. Προσθέτουμε τον βασιλικό και τα κάνουμε σαν πάστα. Σταδιακά, προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο και χτυπάμε το μείγμα, μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε το τριμμένο πεκορίνο, λίγο πιπέρι και 1 κ.γ. χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολάκι.

Ψήνουμε το ψωμί μέχρι να πάρει ελαφρύ χρυσαφί χρώμα – δεν το θέλουμε παραψημένο.

Αλείφουμε το εσωτερικό της πρώτης φέτας με μια πλούσια στρώση από το πέστο φιστικιού.

σάντουιτς
Καρολίνα Δωρίτη

Διπλώνουμε τρεις φέτες μορταδέλας και τις τοποθετούμε όμορφα πάνω από τη στρώση πέστο. Βάζουμε 1-2 φέτες γραβιέρα Νάξου – θέλουμε να καλύπτει όλη την επιφάνεια του ψωμιού.

Προσθέτουμε μια γεναία ποσότητα ρόκας από πάνω. Αλείφουμε το εσωτερικό της δεύτερης φέτας ψωμιού με πέστο και κλείνουμε το σάντουιτς. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με το επόμενο.

σάντουιτς
Καρολίνα Δωρίτη

Αν θέλουμε, κόβουμε στα δύο το κάθε σάντουιτς.