ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΑ
Μπορεί οι κατσαρόλες και τα τηγάνια να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, αλλά για να απολαμβάνεις για καιρό τα φαγητά που δημιουργείς, θέλουν προσοχή. Πώς;
Αντέχουν τη φωτιά και τις υψηλές θερμοκρασίες. Αντέχουν ακόμα και τις αποτυχημένες σου απόπειρες, καθώς και κάθε λογής πείραμα. Αν θες, ωστόσο, να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε σου μαγειρικό εγχείρημα, φρόντισε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σου και μην τα παρατήσεις στη μοίρα τους.
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις τα σκεύη σου σε καλή κατάσταση είναι να ξεκινήσεις να τα προσέχεις από την αρχή της χρήσης τους, από τη στιγμή που θα τα βγάλεις από την κούτα τους, πριν αρχίσει να μαζεύεται βρωμιά.
5 βήματα φροντίδας για κατσαρόλες και τηγάνια
1. Διατήρησε την εστία καθαρή. Βεβαιώσου ότι η εστία της κουζίνας σου δεν έχει υπολείμματα, κομμάτια φαγητού ή λίπος πριν ξεκινήσεις το μαγείρεμα. Διαφορετικά, ό,τι υπάρχει εκεί μπορεί να μεταφερθεί στον πάτο της κατσαρόλας ή του τηγανιού και να τα λερώσει γρήγορα.
2. Λάδωσε καλά πριν το μαγείρεμα. Για να διατηρήσεις το εσωτερικό των σκευών σου καθαρότερο, λάδωσέ το πριν μαγειρέψεις. Έτσι, θα δημιουργήσεις μια προστατευτική επιφάνεια και δεν θα κολλήσει το φαγητό.
3. Καθάρισε αμέσως μετά το μαγείρεμα. Αν αφήσεις παλιά ή χυμένα τρόφιμα να καθίσουν μέσα ή έξω από τα σκεύη σου πολύ ώρα μετά το μαγείρεμα, θα είναι πιο δύσκολη η αφαίρεσή τους. Καθάρισέ τα αμέσως μόλις κρυώσουν με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων. Μην βιαστείς, ωστόσο, αλλά περίμενε λίγο να κρυώσουν και μετά πρόσθεσε νερό. Διαφορετικά, το θερμικό σοκ μπορεί να παραμορφώσει το σχήμα του ζεστού τηγανιού.
4. Στέγνωσέ τα καλά με μια πετσέτα. Τα υπολείμματα νερού μπορεί να αφήσουν πίσω τους λεκέδες ή σκουριά. Επομένως, φρόντισε να στεγνώσεις καλά τα σκεύη σου αμέσως μετά το πλύσιμο, χρησιμοποιώντας μια καθαρή πετσέτα μικροϊνών ή πιάτων.
5. Φύλαξέ τα σε καθαρό μέρος. Αποθήκευσε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σου σε ένα μέρος όπου θα παραμείνουν στεγνά και καθαρά. Φρόντισε να μην τα παρατάς πάνω στις εστίες, γιατί μπορεί να πιτσιλιστούν από το λίπος και τα τρόφιμα.