ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΝΑΚ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΛΑΧΤΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ
Η πιο υγιεινή εναλλακτική στο παγωτό είναι εξίσου δροσιστική και γίνεται πανεύκολα: παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα, που θα απολαύσουν μεγάλοι και παιδιά.
Οι παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα έχουν γίνει viral στα social media ως ένα ιδανικό, υγιεινό σνακ που ικανοποιεί ευχάριστα και τη λαχτάρα για ένα δροσερό παγωτό. Πρόκειται για γιαούρτι το οποίο ανακατεύουμε με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο μας αρέσει, και στη συνέχεια το απλώνουμε με σπάτουλα σε ταψί και το παγώνουμε στην κατάψυξη. Αυτό κόβεται σε κομμάτια, σε όποιο μέγεθος θέλουμε, και το απολαμβάνουμε παγωμένο.
Στις παγωμένες μπάρες γιαουρτιού που ετοιμάζουμε εδώ βάζουμε φρέσκα κεράσια και μύρτιλα. Προσθέτουμε λίγη καρύδα και σταγόνες μαύρης σοκολάτας, τα οποία είναι μεν προαιρετικά αλλά προσδίδουν γεύση και υφή. Χρησιμοποιούμε σιρόπι αγαύης για γλυκιά γεύση, αλλά μπορούμε να βάλουμε μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή και τίποτα, αν προτιμάμε οι μπάρες γιαουρτιού να είναι τελείως άγλυκες.
Είναι ένα ελαφρύ επιδόρπιο και μπορούμε να «παίξουμε» στην παρασκευή του ανάλογα με το τι διαθέτουμε στο σπίτι. Μπορούμε για παράδειγμα να βάλουμε στις μπάρες κάποιο ξερό φρούτο, όπως σταφίδες, έναν ξηρό καρπό και μέλι, που είναι εύκολα υλικά.
Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και διασκεδαστική για να φτιάξετε παρέα με παιδιά!
Σημαντικό είναι να φροντίσουμε το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε να χωράει στην κατάψυξη! Αλλιώς, προσαρμόζουμε το μείγμα σε μικρότερα σκεύη.
Συνταγή για παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα
- Βαθμός δυσκολίες: Εύκολη
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, συν αναμονή στην κατάψυξη
- Vegetarian | Gluten-free
Υλικά για ταψί περίπου 30x25 cm
- 50 γρ. μύρτιλα
- 200 γρ. κεράσια
- 15 γ.ρ τσιπς καρύδας σπασμένα με το χέρι ή τριμμένη καρύδα
- 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 20 γρ. σταγόνες σοκολάτας μπίτερ
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Βγάζουμε το κουκούτσι από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση ή σε τέταρτα.
Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την καρύδα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μύρτιλα και τα κεράσια και ανακατεύουμε.
Ντύνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψάκι ή λαμαρίνα περίπου 30x25 cm. Απλώνουμε με σπάτουλα σιλικόνης το μείγμα που ετοιμάσαμε. Θέλουμε να είναι λεπτό σαν μπάρα σοκολάτας και ομοιόμορφα στρωμένο.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά, για τουλάχιστον 1 ½ - 2 ώρες.
Κόβουμε όπως μας αρέσει και αποθηκεύουμε σε τάπερ ή σακουλάκια με ζιπ κατάλληλα για κατάψυξη και συντηρούμε στην κατάψυξη.