Καρολίνα Δωρίτη

ΦΤΙΑΞΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΥΣ ΨΑΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΟΥΝ (ΚΑΙ) ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ακόμα και με ψητό ή βραστό ψάρι που περίσσεψε μπορείς να κάνεις ψαροκεφτέδες, που τρώγονται ευχάριστα από μεγάλους αλλά και από παιδιά.

Όλων των ειδών οι κεφτέδες έχουν τη χάρη τους, γιατί τους πιάνεις εύκολα με το χέρι και τους κάνεις μια μπουκιά! Οι ψαροκεφτέδες μου αρέσουν πολύ για το καλοκαίρι και –όπως και όλοι οι κεφτέδες– τρώγονται ευχάριστα και ζεστοί και κρύοι.

Είναι και μια τέλεια λύση να κάνεις τα παιδιά σου να φάνε ψάρι, σε περίπτωση που δεν το τρώνε εύκολα. Η συνταγή δεν περιέχει γλουτένη. Το μείγμα για τους ψαροκεφτέδες γίνεται με πατάτα και στο τέλος πανάρονται σε καλαμποκάλευρο που τους κάνεις και τραγανούς.

Το άλλο ωραίο με αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι ψάρι θέλεις, αρκεί να είναι λευκόσαρκο και να καθαρίζεται εύκολα από κόκαλα. Μπορείς για παράδειγμα να χρησιμοποιήσεις ένα ψάρι που σου περίσσεψε, κι ας ήταν ψητό και όχι βραστό. Απλά αφαιρούμε την πέτσα και πολύ προσεκτικά τα κόκαλα. Εδώ χρησιμοποιώ φιλέτο μπακαλιάρου.

Οι ψαροκεφτέδες τρώγονται εύκολα και στο όρθιο, αλλά αν πρόκειται να καθίσουμε στο τραπέζι μπορούμε να τους σερβίρουμε με διάφορα, όπως ρύζι, σαλάτα, βραστά ή ψητά λαχανικά και φυσικά τηγανητές πατάτες!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OW (@ow_wellness)

Συνταγή για ψαροκεφτέδες

  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά, συν 1 ώρα αναμονή
  • Gluten-free

ψαροκεφτέδες
Καρολίνα Δωρίτη

Υλικά για περίπου 25 κεφτέδες

  • 200 γρ. ψαχνό μπακαλιάρου βραστό (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 250 γρ. πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 1 αβγό
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 3 κ.σ. γεμάτες μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 1κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • 4-5 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • ηλιέλαιο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε την πατάτα μέχρι να μαλακώσει. Τη σουρώνουμε και την μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τη λειώνουμε με το εργαλείο του πουρέ ή με πιρούνι.

Κόβουμε το ψάρι με τα χέρια σε μικρότερα κομματάκια.

Χτυπάμε το αβγό σε ένα μπολάκι.

Προσθέτουμε το ψάρι στο μπολ με την πατάτα. Προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας, τη γλυκιά πάπρικα, το κρεμμυδάκι, το καρότο, αλάτι, το χτυπημένο αβγό και τον μαϊντανό και ζυμώνουμε καλά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Αυτό το κάνουμε για να δέσει το μείγμα, ώστε και να μπορούμε να πλάθουμε τους ψαροκεφτέδες καλύτερα και να βγαίνουν πιο εύγεστοι.

Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τους ψαροκεφτέδες.

ψαροκεφτέδες
Καρολίνα Δωρίτη

Τους πανάρουμε στο καλαμποκάλευρο.

ψαροκεφτέδες
Καρολίνα Δωρίτη

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε περίπου δύο δάχτυλα ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε προσεκτικά τους πρώτους ψαροκεφτέδες. Τηγανίζουμε λίγους λίγους για περίπου 5-6 λεπτά, γυρνώντας μέχρι να ροδίσουν ωραία.

Μόλις βγάλουμε από το τηγάνι, στραγγίζουμε τους ψαροκεφτέδες σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.